Automobili

Sreda, 21.05.2014.

14:05

Mercedes C klase karavan - prve fotografije

Na internet su dospele prve fotografije novog Mercedesa C klase Estate, uoči zvaničnog predstavljanja ovog automobila.

Izvor: B92

Default images

Nakon limuzine, karavan verzija biće drugi model iz najnovije generacije Mercedesove C klase koji stiže na tržište.

Prednji deo karavana praktično je isti kao kod sedana, dok zadnji deo karakterišu široka, dvodelna stop svetla koja vizuelno spaja hromirana ukrasna lajsna, krovni spojler i hromirani završeci izduvnih cevi poput onih na E klasi.

Na osnovu nezvaničnih informacija, kapacitet prtljažnog prostora sa podignutim zadnjim sedištima veći je nego kod prethodne generacije ovog modela i da iznosi oko 490 litara.
Dizajn unutrašnjosti isti je kao u limuzini, a iz sedana će biti preuzeta i paleta motora.

To znači da će u ponudi između ostalog biti dva benzinca, 1.6 litarski sa 156 ks i 2.0 litarski sa 184 ks, kao i 2.1 litarski dizel motor sa 170 ks.

Najsnažnija C63 AMG verzija sa 4.0 litarskim V8 bi-turbo motorom sa oko 480 konja, predviđena je za 2015. godinu.

Mercedes C klase Estate trebalo bi da ima zvaničnu premijeru u oktobru, na auto-salonu u Parizu, nakon čega će se pojaviti u prodajnim salonima.

Pročitajte više o novom Mercedesu C klase koji je nedavno dobio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na EuroNCAP testu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: