FIAT Chrysler Automobiles je novo ime u auto-industriji

Nakon što je nedavno preuzeo potpunu kontrolu nad Chryslerom, FIAT je objavio naziv i logo novonastale grupacije. Novo ime na svetskom automobilskom tržištu je FIAT Chrysler Automobiles (FCA), a sedište firme biće u Holandiji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2014.

10:29

Default images

Kako je saopšteno iz nove kompanije, FCA je "potpuno integrisani globalni proizvođač automobila" koji će "moći da se ravnopravno nosi sa najvećim svetskim automobilskim grupacijama, kako po obimu proizvodnje, tako i po kapitalu".

Dok je FIAT stacioniran u Italiji, a Chrysler u SAD, za sedište nove kompanije odabrana je Holandija.

FIAT Chrysler Automobiles predstavio je i novi logo "FCA" koji je plave boje i sastoji se od početnih slova punog naziva kompanije. Logo je prema rečima ljudi iz kompanije osmišljen tako da "pomogne da se napravi prelaz iz prošlosti u budućnost, dok u isto vreme odražava globalni nivo aktivnosti grupacije".

"Slovo F je geometrijski izvedeno iz kvadrata, a simbolizuje konkretnost i čvrstinu, C prati formu kruga i predstavlja točkove i kretanje, a simbolizuje harmoniju i kontinuitet, dok je A geometrijski derivat trougla i predstavlje energiju i evoluciju", objašnjavaju u grupaciji FIAT Chrysler Automobiles.

Prema rečima predsednika FIAT-a, Džona Elkana, novo ime kompanije ukazuje na "novo poglavlje u njenom poslovanju".

"Ovo je jedan od najvažnijih dana u mojoj karijeri u FIAT-u i Chrysleru. Uspeli smo da izgradimo solidnu osnovu globalnog proizvođača, na boljem nivou od naših konkurenata", rekao je izvršni direktor, Serđo Markione.

Da li smatrate da će nova grupacija moći uspešno da se suprotstavi najvećim igračima na automobilskom tržištu, kao što su Toyota, Volkswagen grupa, General Motors, Renault-Nissan, Ford?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: