Upoznajte novi Peugeot 308

Do sada smo imali priliku da vidimo kompjuterske rendere i nezvanične fotografije nove "tristaosmice". Francuski L’Automobile objavio je video na kojem su osim detalja spoljašnjosti ovog automobila prikazani i elementi njegovog enterijera.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2013.

10:19

Default images

Na najnovijem video snimku možemo sagledati Peugeot 308 iz više uglova, upoznati se sa grafikom svetlosnih grupa i drugim detaljima koji na zvaničnim kompjuterskim ilustracijama nisu toliko upečatljivi.

Dizajn unutrašnjosti automobila izgleda originalno a čini se da se nije štedelo ni na kvalitetu ugrađenih materijala. Osim toga, možemo videti kako funkcionišu neki sistemi i komande novog Peugeota 308, poput multimedijalnog uređaja sa ekranom osetljivim na dodir, dugmeta za startovanje motora koje se nalazi na centralnoj konzoli između ručice menjača i električne ručne kočnice ili pokretnog krovonog prozora:



Novi Peugeot 308 stilski se nadovezuje na najnovije modele francuskog proizvođača a po dimenzijama je niži i kraći od svog prethodnika. Detalji o pogonskim jedinicama još uvek nisu poznati, a pretpostavlja se da će 308-ica deliti motore sa Citroenom C4.

U tom slučaju, na raspolaganju je paleta četvorocilindričnih benzinskih i dizel motora koji razvijaju između 90 i 160 ks. Peugeot je za sada objavio da će najekonomičnija verzija ovog automobila imati CO2 emisiju od svega 85 g/km.

Premijera nove "tristaosmice" biće održana na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru 2013. godine.

Pročitajte više o novoj generaciji modela Peugeot 308.

Vozili smo Peugeot 208.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: