Mercedes CLA 45 AMG

Mercedes je kroz niz zvaničnih fotografija kamufliranog prototipa najavio sportsku verziju svoje nove kompaktne kupe-limuzine. Očekuje se da će model CLA 45 AMG biti predstavljen u proleće 2013. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2012.

08:55

Default images

Mercedes postepeno otkriva novi model, CLA, kojim ta kompanija proširuje gamu svojih automobila koji pripadaju kompaktnom segmentu.

Najnovije informacije koje nam dolaze iz nemačkog proizvođača odnose se na najsnažniju verziju Mercedesa CLA koji nosi oznaku AMG.

U Mercedesu kažu da im je namera bila da i kupcima kompaktnih automobila ponude vrhunske sportske performanse. Tako će model CLA 45 AMG dobiti novi četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-benzinski agregat.

Mercedes još uvek nije otkrio tačne specifikacije ovog motora, ali je saopštio da će njegov maksimalni obrtni moment značajno premašivati 400 Nm. Spekuliše se da će snaga ovog agregata dostizati 350 ks.
Iz nemačke kompanije stiže i informacija da će se snaga prenositi na sve točkove putem prilagođenog sistema 4MATIC, dok će prenosni sistem činiti sedmostepeni AMG SPEEDSHIFT DCT sportski menjač sa duplim kvačilom.

Osim AMG upravljačkog i kočionog sistema, Mercedes CLA 45 AMG raspolagaće i trostepenim sistemom elektronske kontrole stabilnosti. U pitanju su tri moda ESP ON, ESP SPORT Handling Mode i ESP OFF.

Prva dva moda podrazumevaju aktivnu asistenciju elektronike, s tim što je ESP ON više orijentisan na potpuno bezbednu vožnju, dok ESP SPORT pruža mogućnost nešto dinamičnijeg upravljanja na taj način što preraspodeljuju više snage na zadnju osovinu.

Elektronsku kontrolu stabilnost moguće je i sasvim isključiti tako što se ESP dugme pritisne i drži nešto duže. ESP OFF mode savetuje se isključivo vozačima sa iskustvom u sportskoj vožnji, a njegovo korišćenje ne preporučuje se izvan zatvorenih staza.
S obzirom da standardna verzija Mercedesa CLA, kako je najavljeno, stiže na sajam automobila u Detroitu u januaru 2013, model CLA 45 AMG možemo očekivati najranije u martu, na ženevskom auto-salonu.

Više fotografija Mercedesa CLA 45 AMG možete pogledati u Galeriji.

Pogledajte kako izgleda razotkriveni Mercedesa CLA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: