Toyota u Parizu 2012.

Na Sajmu automobila u Parizu, Toyota će predstaviti novi Auris, novi Auris Touring Sports i novi Verso. Japanski proizvođač namerava da sa ova tri modela krene u ofanzivu na evropski C segment.

Izvor:
Podeli

Kompletno obnovljen asortiman Toyote u C segmentu obuhvata novu generaciju modela Auris, zatim njegovu karavan verziju, Auris Touring Sports, kao i novi Verso.

Pored ovih modela, na Sajmu automobila u Parizu 2012. biće predstavljeni novi Yaris Trend i TRD linija vrhunske dodatne opreme za Toyotu GT 86.

U Toyoti kažu da je nosilac nove generacije njihovih modela Auris. Ovaj automobil je odraz rešenosti japanske kompanije da napravi „dopadljivije, dinamičnije i zabavnije automobile.“

Novi Auris nudi kvalitetniju unutrašnjost, bolju voznu dinamiku i efikasniji rad pogonskih agregata – uključujući i potpuno hibridni model sa naprednom Toyotinom tehnologijom.

Za razliku od prethodne generacije, Toyota je rešila da novi Auris od početka bude dostupan u hibridnoj varijanti, a u toj kompaniji očekuju da će hibrid činiti 1/3 prodaje Aurisa u Evropi.

Pored hibrida, biće predstavljena i Touring Sports verzija modela Auris. Toyota se odlučila da pored hečbeka ponudi i karavan, jer prema istraživanjima ova vrsta automobila trenutno čini 25% prodaje u C segmentu.

To će ujedno biti i prvi karavan u segmentu koji je, pored benzinskih i dizel motora, dostupan i sa hibridnim agregatom.

Kao deo nove generacije modela iz C segmenta, Toyota će u Parizu prikazati i novi Verso.

Ovaj automobil oblikovan je u stilu novog Toyotinog dizajnerskog jezika, ima poboljšanu unutrašnjost, rekonstruisan 2.0 D-4D motor sa boljim performansama i nižim emisijama CO2, unapređenu voznu dinamiku i manji nivo buke i vibracija.

Kako bi privukla nove, mlade i urbane kupce, koji cene dizajn, Toyota će ponuditi posebnu verziju modela Yaris, pod oznakom Trend. Kako kažu u Toyoti, ovaj automobil ima „jedinstven stil spoljašnjosti uz ekskluzivne detalje, teksture i boje u unutrašnjosti.“

Na Sajmu automobila u Parizu Toyota će predstaviti i asortiman TRD (Toyota Racing Development) dodatne opreme za sportski model GT86.

TRD oprema po prvi put će biti dostupan i u Evropi, a reč je o širokom dijapazonu dodataka za spoljašnjost, unutrašnjost i mehanička poboljšanja automobila. TRD delovi nisu ograničeni paketima, već je svaki dostupan nezavisno.

Pored toga, Toyota je konstruisala i GT 86 simulator koji pokazuje kako se ponaša pravi automobil na trkačkoj stazi. Simulator predstavlja spoj pravog GT-a 86 i naprednog računarskog sistema za simulaciju.

Vozač upravlja, menja brzine, koči i ubrzava preko originalnih kontrola GT-a 86, a simulator zatim korist najmoderniju tehnologiju kako bi reagovao na zahteve vozača i postigao realistično iskustvo. Vetrobran čini ekran visoke rezolucije, dok Lucas Arts THX Surround sistem prenosi zvuk sa trkačke staze.

Pročitajte više o novoj Toyoti Auris.

Vozili smo Toyotu GT 86.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Predstavljena nova Dunlop guma za oldtajmere

Dunlop je lansirao novi pneumatik Sport Classic namenjen isključivo oldtajmer automobilima. Ova guma može da se pohvali klasičnim izgledom, a optimalno je prilagođena automobilima visokih performansi iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka.

Vesti četvrtak 25.05. 11:54 Komentara: 2
strana 1 od 1236 idi na stranu