Toyota u Parizu 2012.

Na Sajmu automobila u Parizu, Toyota će predstaviti novi Auris, novi Auris Touring Sports i novi Verso. Japanski proizvođač namerava da sa ova tri modela krene u ofanzivu na evropski C segment.

Izvor:

Kompletno obnovljen asortiman Toyote u C segmentu obuhvata novu generaciju modela Auris, zatim njegovu karavan verziju, Auris Touring Sports, kao i novi Verso.

Pored ovih modela, na Sajmu automobila u Parizu 2012. biće predstavljeni novi Yaris Trend i TRD linija vrhunske dodatne opreme za Toyotu GT 86.

U Toyoti kažu da je nosilac nove generacije njihovih modela Auris. Ovaj automobil je odraz rešenosti japanske kompanije da napravi „dopadljivije, dinamičnije i zabavnije automobile.“

Toyota Auris Hybrid
Toyota Auris Hybrid

Novi Auris nudi kvalitetniju unutrašnjost, bolju voznu dinamiku i efikasniji rad pogonskih agregata – uključujući i potpuno hibridni model sa naprednom Toyotinom tehnologijom.

Za razliku od prethodne generacije, Toyota je rešila da novi Auris od početka bude dostupan u hibridnoj varijanti, a u toj kompaniji očekuju da će hibrid činiti 1/3 prodaje Aurisa u Evropi.

Pored hibrida, biće predstavljena i Touring Sports verzija modela Auris. Toyota se odlučila da pored hečbeka ponudi i karavan, jer prema istraživanjima ova vrsta automobila trenutno čini 25% prodaje u C segmentu.

To će ujedno biti i prvi karavan u segmentu koji je, pored benzinskih i dizel motora, dostupan i sa hibridnim agregatom.

Toyota Yaris Trend
Toyota Yaris Trend

Kao deo nove generacije modela iz C segmenta, Toyota će u Parizu prikazati i novi Verso.

Ovaj automobil oblikovan je u stilu novog Toyotinog dizajnerskog jezika, ima poboljšanu unutrašnjost, rekonstruisan 2.0 D-4D motor sa boljim performansama i nižim emisijama CO2, unapređenu voznu dinamiku i manji nivo buke i vibracija.

Kako bi privukla nove, mlade i urbane kupce, koji cene dizajn, Toyota će ponuditi posebnu verziju modela Yaris, pod oznakom Trend. Kako kažu u Toyoti, ovaj automobil ima „jedinstven stil spoljašnjosti uz ekskluzivne detalje, teksture i boje u unutrašnjosti.“

Toyota GT 86 TRD
Toyota GT 86 TRD

Na Sajmu automobila u Parizu Toyota će predstaviti i asortiman TRD (Toyota Racing Development) dodatne opreme za sportski model GT86.

TRD oprema po prvi put će biti dostupan i u Evropi, a reč je o širokom dijapazonu dodataka za spoljašnjost, unutrašnjost i mehanička poboljšanja automobila. TRD delovi nisu ograničeni paketima, već je svaki dostupan nezavisno.

Pored toga, Toyota je konstruisala i GT 86 simulator koji pokazuje kako se ponaša pravi automobil na trkačkoj stazi. Simulator predstavlja spoj pravog GT-a 86 i naprednog računarskog sistema za simulaciju.

Vozač upravlja, menja brzine, koči i ubrzava preko originalnih kontrola GT-a 86, a simulator zatim korist najmoderniju tehnologiju kako bi reagovao na zahteve vozača i postigao realistično iskustvo. Vetrobran čini ekran visoke rezolucije, dok Lucas Arts THX Surround sistem prenosi zvuk sa trkačke staze.

Pročitajte više o novoj Toyoti Auris.

Vozili smo Toyotu GT 86.

Vesti

Ford ponudio rivalima svoje patente za EV vozila

Posle Tesla Motorsa koji je 2014. objavio da odustaje od zaštite svojih EV patenata i kompanije Toyota koja je početkom 2015. na sličan način “poklonila” svetu tehnologiju automobila na vodonik, i Ford će omogućiti rivalima pristup tehnologiji hibridnih i električnih vozila - ali uz određenu nadoknadu.

Vesti četvrtak 28.05. 13:38 Komentara: 0

Ponovo opoziv zbog problema sa vazdušnim jastucima

Honda je objavila da će na vanredni servis pozvati još 340.000 vozila sa japanskog tržista, kako bi zamenila defektne vazdušne jastuke proizvođača Takata. Tako je ukupan broj vozila koja će morati da budu pregledana u servisu zbog rizika od neispravnih jastuka, počev od 2008. godine, dostigao 36 miliona.

Vesti četvrtak 28.05. 11:41 Komentara: 1

Novi Audi A8 biće opremljen auto-pilotom

U Audiju naporno rade na nasledniku aktuelne top limuzine koji će se na tržištu suprotstaviti Mercedesu S klase. Aduti novog Audija A8 biće nove napredne tehnologije, među kojima je i sistem za vožnju uz pomoć auto-pilota.

Vesti sreda 27.05. 13:08 Komentara: 15

Mercedes: U Bremen stižu roboti ali i novi radnici

U trenutku kada Mercedes C klase postiže izvanredne prodajne rezultate, nemački proizvođač ne spava na lovorikama, već planira nove investicije kako bi se proizvodni pogon pripemio za sledeću generaciju ovog modela. Tako će u fabriku u Bremenu, gde se izrađuje aktuelna C klasa, biti uloženo 750 miliona evra.

Vesti sreda 27.05. 11:47 Komentara: 8
strana 1 od 1008 idi na stranu