Automobili

Četvrtak, 29.03.2012.

13:44

Subaru BRZ STI

Nakon što je na sajmu automobila u Los Anđelesu, u novembru 2011, predstavio koncept BRZ STI, Subaru priprema i serijski model snažnije verzije ovog sportskog automobila.

Izvor: B92

Default images

Šef marketinga u japanskoj kompaniji, Atoši Atake, izjavio je da su primili veliki broj zahteva svojih kupaca za jačom verzijom modela BRZ i da ne žele da razočaraju svoje klijente.

Zbog toga Subaru već radi na automobilu koji bi bio zasnovan na konceptnoj verziji BRZ STI.

Subaru BRZ STI razlikovaće se od standardne verzije po aerodinamičnim dodacima, sportski podešenom oslanjanju, visoko performantnim kočnicama i posebnim 18 inčnim aluminijumskim točkovima.

U japanskom proizvođaču tvrde da će budući BRZ STI biti lakši od standardne verzije zahvaljujući ugradnji sportskih sedišta i korišćenju materijala od ugljeničnih vlakana pri izradi karoserije.
Što se tiče pogonskog agregata, očekuje se da će postojeći 2.0 litarski bokser motor biti pojačan sa 200 na oko 250 ks.

Prema rečima Atake, Subaru ne razmišlja o ugradnji turbo-punjača u ovaj automobil. Prvi razlog je nedostatak prostora za to, a drugi da su turbo-punjači predviđeni isključivo za WRX STI verzije Subaru automobila, koji imaju pogon na svim točkovima.

Međutim, model BRZ projektovan je tako da se snaga prenosi na zadnje točkove i ne može se prilagoditi za 4x4 pogon.

U razgovoru za Auto Express, Atoši Atake je nagovestio i mogućnost da, pored STI verzije, Subaru ponudi tržištu i BRZ kabriolet.

Pročitajte o nastupu Subarua na sajmu automobila u Ženevi 2012.

Pročitajte o novom modelu Subaru XV koji je dostupan i na srpskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: