Automobili

Ponedeljak, 12.03.2012.

09:49

Bentley preispituje SUV koncept

Nakon lošeg prijema koncepta EXP 9 F na ženevskom salonu automobila, iz Bentley-ja stižu najave o izmenama u dizajnu budućeg SUV vozila ovog proizvođača.

Izvor: B92

Default images

Samo nekoliko dana nakon premijere koncepta Bentley EXP 9 F, čelnici britanske kompanije odlučili su da redizajniraju ovo vozilo kako bi buduću serijsku verziju učinili prihvatljivijom potencijalnim kupcima.

Prema informacijama iz Bentley-ja koje je preneo britanski Whatcar, izmene će najpre obuhvatiti prednje svetlosne grupe koje će biti manje od onih na prikazanom konceptu i više pomerene ka maski hladnjaka.

Takođe, razmišlja se i o tome da budući model dobije izgled primereniji tradicionalnim SUV vozilima.
Prvi čovek britanskog proizvođača luksuznih automobila Volfgang Dirhajmer (Wolfgang Dürheimer) potvrdio je da Bentley neće odustati od serijske proizvodnje koncepta EXP 9 F kao i da će se budući SUV model na tržištu pojaviti 2015. godine.

Inače, ovo nije prvi put da neka kompanija preispituje svoj koncept SUV vozila nakon loših reakcija u automobilskoj javnosti.

Slično se dogodilo i Aston Martinu koji je, nakon neuspeha koncepta Lagonda na sajmu automobila u Ženevi 2009. godine, odlučio da odustane od daljeg razvoja serijskog modela.

Više fotografija sa ženevskog salona automobila možete pogledati u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: