Politika 0

21.05.2024.

21:23

Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru FOTO

Usled obilnih kiša praćenih gradom, Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije.

Izvor: B92.net

Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru FOTO
ATAImages

Podeli:

"Povećani su vodostaji Jošanice, Trnavice i Raške, a situacija je najozubiljnija na području Trnavice, a prema dojavama meštana, dosta seoskih puteva je neprohodno. Sva mehanizacija javnih preduzeća, privrednih subjekata je na terenu kako bi se nastale štete sanirale i situacija na terenu vratila u prvobitno stanje", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da će dežurni timovi i tokom noći pratiti razvoj situacije na terenu i stanje rečnih tokova.

ATAImages

Gradski štab apeluje na građane da u vreme nepogoda budu u svojim kućama, a naročito brinu o kretanju dece koja idu u školu. Po građane je najbezbednije da se pridržavaju upozoranja i obaveštenja Štaba, da izbegavaju približavanje rečnim obalama i da naročito obrate pažnju na bezbednost dece u naseljima oko reka.

ATAImages

Probleme koji eventualno mogu da nastanu usled novih padavina, kao i štete prouzrokovane obilnim kišama i gradom, građani mogu prijaviti Sektoru za vanredne situacije, na broj telefona 1985 (bez pozivnog broja).

ATAImages

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: