Novi Mitsubishi EVO će biti krosover

Ljubitelji reli automobila neće lako podneti ovu informaciju. Sledeća generacija legendarnog Mitsubishija EVO verovatno neće biti zasnovana na Lanceru već na ASX-u ili Outlanderu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

16:20

Default images
Mitsubishi Concept XR PHEV II - osnova nove generacije modela ASX

Ovu informaciju je izneo prvi čovek Mitsubishija za Britaniju, Lens Bredli.

U izjavi za magazin AutoExpress Bredli je saopštio da prelazak sa limuzine na krosover nije toliko značajan i da svakako mogu da to sebi priušte.
Mitsubishi Concept XR PHEV II - osnova nove generacije modela ASX
“Kada ne zarađujejte novac, neke stvari ne možete da priuštite. Kada zarađujete novac, možete da napravite poteze koji su dobri za kompaniju, ali neće doneti veliku zaradu. Još uvek nismo dobili zeleno svetlo za ovaj projekat ali visoki menadžment već govori o tome”, dodao je Bredli.

Osim prelaska na krosover platformu, postoje navodi i o korišćenju prednosti hibridne tehnologije u novoj EVO generaciji.

Novi EVO neće biti zasnovan na aktuelnom modelu ASX jer taj model uskoro izlazi iz proizvodnje i biće zamenjen novom generacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: