Megane III premijerno u Parizu

Modeli Clio, Twingo i Laguna su već došli u novom izdanju, a druga generacija Meganea je već šest godina gotovo neizmenjena. Međutim, novajlija stupa na scenu na Auto salonu u Parizu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2008.

12:00

Default images

Dizajn novog Megane potpisao je Patrick Le Quement, i iako manje radikalan u odnosu na svog prethodnika, posebnost novog modela ogleda se u izuzetno malom delu zajedničkih komponenti sa starim modelom. U pitanju su samo poklopac motora, prednja svetla i zadnji branik.

Stajling novog Meganea baziran je na filozofiji predstavljenoj od strane koncepta sa Auto salona u Ženevi iz marta ove godine, ali čini se da on u najvećoj meri podseća na veću „sestru“, Lagunu.
Nova generacija će biti veća od sadašnje (dužina iznosi 4295 mm, širina 1808 mm, visina 1471 mm), što će omogućiti veću prostranost i komfor u putničkoj kabini, kao i veću zapreminu prtljažnika (405 umesto 330 litara).

Najavljeno je značajno poboljšanje kvaliteta i paketa opreme, sa komponentama kao što su novi analogno digitalni klaster instrumentacije, modul tempomata sa indikacijama u boji, ulazak i startovanje vozila bez ključa i Bluetooth DVD navigacioni sistem.
Novi Renault Megane pokretaće 1,6, 1,4 i 2,0 litarski benzinski motori sa 110, 130 i 180 KS, dok će osnovna verzija biti opremljena 1,2 TCE motorom koji se trenutno nalazi u Cliu.

Ljubitelji dizel motora imaće na raspolaganju 1.5 i 1.9 litarske dCi turbodizel motore čija snaga će se kretati od 85 KS pa sve do 130 KS.
Iz Renaulta je stigla informacija da će najmanje 6 verzija Meganea stići na tržište 2010. godine, a svaki od modela doneće svoj sopstveni identitet.

Ukoliko krenemo sa pretpostavkama, doćićemo do zaključka da će u igri biti hatchback sa troje i petoro vrata, limuzina sa četvoro vrata i karavan. Sigurno je da kabriolet verzija sa čvrstim krovom neće biti zaobiđena, a „broj 6“ ćemo rezervisati kao budućeg konkurenta Ford Focusa RS i Volkswagen Golfa R36.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: