Zakotrljao se BMW-ov luksuzni kupe (VIDEO)

BMW je u pokrenuo serijsku proizvodnju nove Serije 8 u fabrici Dingolfing u Nemačkoj.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.07.2018.

13:05

Zakotrljao se BMW-ov luksuzni kupe (VIDEO)

BMW Serije 8 Coupe imao je svetsku premijeru polovinom juna, a manje od mesec dana kasnije prvi primerci ovog vozila sišli su za proizvodnih traka.

Bavarci su u pogon Dingolfing investirali preko 100 miliona evra kako bi osposobili ovu fabriku za izradu novog modela: Novi kupe pridružio se tako modelima BMW Serije 5 i Serije 7 koji se već sklapaju u Dingolfingu.

U okviru novu Serije 8 za sada se proizvodi samo kupe verzija, ali u planu su i kabriolet i Gran Coupe sa 4 vrata. Sve tri karoserijske varijante dobiće ekstremnu, “M” verziju.
Kada je reč o proizvodnji kupea, u fokusu je trenutno M850i xDrive, koji se može videti na snimcima i fotografijama iz fabrike.

Ovaj model pogonjen je 4.4 bi-turbo V8 motorom, koji je uparen sa osmobrzinskim automatskim menjačem. Agregat isporučuje 530 ks (390 kW) i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,7 s, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.
BMW nije odustao od dizalaša, pa će kupci koji se odluče za tu opciju moći da nabave verziju 840d xDrive sa rednim šestocilindričnim 3.0 bi-turbo motorom koji proizvodi 320 ks (235 kW) i 680 Nm.

Snaga se i u ovom slučaju prenosi na točkove pomoću osmobrzinskog automatika. BMW 840d xDrive iz mesta do stotke stiže za 4,9 s, a maksimalna brzina ista je kao kod pomenutog benzinca.

Oba modela standardno imaju pogon na sva 4 točka.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: