"Šta znaš o saobraćaju":Uspešni osnovci kod predsednika

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, ugostio je učenike četvrtog i petog razreda osnovnih škola, koji su osvojili četvrto mesto na nedavno završenom 31. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom u Češkoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2016.

14:02

Foto: AMSS

Najbolji osnovci imali su priliku da na sastanku sa predsednikom podele svoje utiske sa takmičenja, na kom su se u konkurenciji od 23 zemlje izborili za visoko četvrto mesto.

Svake godine u okviru takmičenja "Šta znaš o saobraćaju", koje već skoro pola veka organizuje Auto-moto savez Srbije, hiljade osnovca nadmeće se u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala, čime stiču znanje neophodno za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, a najbolji predstavljaju zemlju na evropskoj smotri.

Na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju u Češkoj, Srbiju su predstavljali Nikola Jović iz Niša, Miljana Veselinović iz Niške Banje, Petar Lukić iz Sremske Mitrovice i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura.
Foto: AMSS
Na prijemu je ukazano na važnost preuzimanja svih mera za pravilno i savesno učestvovanje u saobraćaju, posebno kroz edukaciju, ne samo mladih, već i odraslih, koji su prvenstveno nosioci odgovornosti u saobraćaju.

Inače, naši timovi imali su uspeha i prethodnih godina, pa su tako osnovci iz Srbije na evropskim takmičenjima osvajali srebro (2012.) i zlato (2013. i 2014.), dok su na prošlogodišnjem nadmetanju takođe zauzeli četvrto mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: