Javnost zgrožena: Dete za volanom Range Rovera na stazi

Fotografija snimljena na stazi Nirburgring, na kojoj se vidi malo dete koje drži upravljač Range Rovera Sport dok sedi u krilu odrasle osobe, podigla je prašinu u Nemačkoj a javnost osuđuje nepromišljeno i bezobzirno ponašanje roditelja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

10:46

Default images

Mnogi od nas su prvi kontakt sa vožnjom imali dok su sedeli u krilu roditelja koji bi upravljali automobilom na praznom parkingu, livadi ili nekoj drugoj bezbednoj lokaciji.

Međutim, jedno je kada detetu dozvolite da se igra za volanom automobila koji ne učestvuje u saobraćaju, a nešto sasvim drugo je kada ga stavite u krilo dok jurite krivinama "zelenog pakla" Nirburgringa uz gomilu drugih amatera u automobilima.

Tokom otvorenog dana na stazi Nirburgring svoje veštine za upravljačem može isprobati praktično bilo ko, uz uslov da ima važeću vozačku dozvolu. Međutim, organizatrori verovatno nisu mogli ni da zamisle da bi neko mogao da izloži svoje dete takvoj opasnosti, poput vozača Range Rovera sa fotografije.

U medijima se spekuliše o mogućoj kazni za neodgovorne roditelje, a mnogi komentatori na društvenim mrežama smatraju da bi vozaču u najmanju ruku trebalo zabraniti pristup ovoj stazi.

Inače, organizator "otvorenog dana" na Nirburgringu predvideo je kaznu od 50 evra ako vozilom upravlja osoba bez vozačke dozvole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: