Ironija sudbine: Evoque se sudario sa svojim klonom

U Kini se dogodila neobična saobraćajna nezgoda u kojoj su se "čuknuli" Range Rover Evoque i njegova kineska kopija, Landwind X7. Da koincidencija bude veća, oba automobila su crvene boje tako da na prvi pogled zaista izgledaju identično.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2016.

13:11

Ironija sudbine: Evoque se sudario sa svojim klonom
Foto: ithome.com

Lokalni mediji preneli su da se incident dogodio u utorak popodne, na jednoj raskrsnici u gradu Čongking, a ako je to uopšte i bitno, policija je utvrdila da je za sudar kriv vozač Landwinda.

S obzirom da su se vozila jedva dodirnula, materijalna šteta je minimalna, a nije bilo ni povređenih, pa ova saobraćajna nezgoda može da posluži ljubiteljima automobila da na jednoj fotografiji uporede izgled dva modela.
Foto: ithome.com
Čitaoci koji prate dešavanja iz sveta automobila na našem sajtu, sigurno se sećaju priče o modelu Landwind X7 koji je predstavljen u Kini 2014, da bi godinu dana kasnije stigao u prodajne salone u toj zemlji.

Za razliku od originala, Range Rovera Evoque, koji u Kini ima cenu od oko 80.000 dolara, njegov "klon" košta svega 18.000 dolara.
Foto: ithome.com
Kao što se i očekivalo, kompanija Jaguar Land Rover (JLR) nije bila srećna kada je videla da su Kinezi beskurpulozno prekopirali njihov dizajn, ali nije uspela da sudskim putem spreči prodaju Landwinda na tamošnjem tržištu.
Foto: ithome.com
Izvor: carscoops.com
Foto: ithome.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: