Kako je pre vremena otkriven dizajn Volvoa S90?

Krajem avgusta, automobilski mediji preneli su fotografije umanjenog modela buduće top limuzine S90 koje su se pojavile na jednom kineskom sajtu. U međuvremenu, otkriveno je i kako došlo do tog propusta kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2015.

12:10

Default images
Volvo S90 - umanjeni model

Ispostavilo se da je Volvo uoči premijere nove limuzine naručio 2.000 primeraka umanjenog modela S90 od kineskog proizvođača Norev.

U međuvremenu, neko od zaposlenih ukrao je 20-ak autića i postavio fotografije na Internet, navodno, ne znajući da pravi model još uvek nije predstavljen javnosti.

Volvo je reagovao i uspeo da pronađe i otkupi sve ukradene modele, osim dva kojima nije uspeo da uđe u trag.
Volvo S90 - umanjeni model
Interesantno je da u kompaniji Volvo nisu razočarani zbog toga što je dizajn njihovog novog modela otkriven ranije nego što je planirano.

Direktor zadužen za prodaju i marketing, Alan Vissner, izjavio je da srećen što je S90 na ovaj način "procurio" u medije.

Ovakva izjava idu u prilog onima koji tvrde da proizvođači automobila svesno dopuštaju da navodne "špijunske" i razne nezvanične fotografije njihovih novih modela dospeju u javnost i pre zvanične premijere, kako bi se o tim automobilima što više pisalo.

Nova top limuzina S90 trebalo bi da bude predstavljena do kraja godine, dok bi svetska sajamska premijera mogla da se dogodi na detroitskom salonu automobila u januaru 2016, s obzirom da je Volvo odlučio da nastupa samo na tri međunarodna sajma - u Detroitu, Ženevi i Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: