Videli smo Škodu SUV, da li je vreme i za pik-ap?

Tek što je Škodin SUV Kodiaq imao svetsku premijeru na sajmu automobila u Parizu, a već se spekuliše o mogućnosti da češki proizvođač ponudi kupcima i pik-ap model.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2016.

10:56

Videli smo Škodu SUV, da li je vreme i za pik-ap?
Hipotetièka Škoda Kodiaq Pick-up (Render: Theophilus Chin)

Nije retkost da nakon pojave nekog novog SUV modela na Internetu osvanu nezvanični renderi na kojima je prikazano kako bi dato vozilo izgledao u pik-pa varijanti. Iako su ovakve priče obično zasnovane na nagađanjima ljubitelja automobila i specijalizovanih automobilskih sajtova, magazin Motoring je za mišljenje o tome da li bi Škoda mogla da napravi pik-ap model pitao jednog od zvaničnika tog proizvođača, Vernera Ajhorna.

Ajhorn je potvrdio da u Škodi razmatraju i tu opciju, ali da to još uvek ne znači da je u planu proizvodnja pik-ap modela.

"Razmišljamo o mnogim opcijama kada je reč o novim modelima, pa i o pik-apu, ali konačna odluka o proizvodnji novog vozila mora biti utemeljena na izvodljivosti jednog takovog projekta i profitabilnosti modela", objašnjava Ajhorn.

Ako bismo pustili mašti na volju, mogli bismo da zamislimo Škodu pik-ap, koja bi delila mehaničku platformu sa Volkswagenom Amarok (kao što je recimo dele Nissan Navara i Renault Alaskan). Nezavisni dizajner, Theophilus Chin, otišao je korak dalje od maštanja, i objavio render hipotetičke Škode Kodiaq Pick-up, koji prilažemo kao ilustraciju ovog teksta.

Da li smatrate da bi Škodin pik-ap imao uspeha na tržištu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: