"Nema razloga da tolerišemo, sve smo platili"

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će do 8. februara razmotriti predlog grčkog Aktora za završetak radova na istočnom kraku Koridora 10.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2017.

10:47

Foto: Tanjug, arhiva

Nakon toga će biti odlučeno kako će biti nastavljen taj posao ili će eventualno raskinuti ugovor za pojedine deonice, izjavila je resorna ministarka Zorana Mihajlović, dodajući da će svakako te deonice biti završene do kraja 2017.

Mihajlović je rekla za TV Pink da je predsednik Aktora Dimitrios Kutras u utorak predao novi predlog dinamičkog plana za završetak radova na četiri deonice ukupne dužine 48 kilometara.

"Za jednu deonicu su tražili da bude završena početkom 2018. godine, što se mi nismo saglasili. Pregledaćemo ugovor po ugovor i odlučiti da li nastavljamo ili raskidamo. Nemamo nijedan razlog da bilo šta tolerišemo. Vlada je sve isplatila", kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da je ministarstvo predložilo da se, ako treba, uključi i dodatna kompanija da bi se završio taj posao.

Ministarka je rekla da su ti ugovori davno potpisani i da su Koridori Srbije vodili taj projekat, kao i da su očigledno postojali problemi zbog čega se uključila u njihovo rešavanje.

Mihajlović ističe da verovatno Aktor ima finansijske probleme pošto je angažovan na velikim infrastrukturnim projektima.

Ona će se ponovo sastati sa Kutrasom 8. februara.

Mihajlović je rekla da će železnički Koridor 10 u Srbiji biti završen za dve do dve i po godine, dodajući da za oko 150 kilometara pruga tek treba da ugovorimo modernizaciju i da će na njima vozovi moći da idu brzinama od 100 do 150 km na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: