Srbija

Nedelja, 15.05.2011.

15:59

Vip investirao 14 miliona evra

Kompanija Vip mobajl u Srbiji je u prvom kvartalu u razvoj investirala blizu 14 miliona evra, što je sličan nivo investicija kao u istom periodu prošle godine.

Izvor: Beta

Default images

Član Upravnog odbora Vip mobajla Roland Hajdner rekao je da je taj operater mobilne telefonije u 2010. godini investirao 47,5 miliona evra, prevashodno u izgradnju sopstvene mreže.

"Ponosni smo na to da smo uveli prvu HSPA plus mrežu u Srbiji, najbržu mrežu na tržištu, trenutno u 12 većih gradova, a planiramo da u najkraćem roku brzim internetom pokrijemo najveći deo zemlje", rekao je on. Prema rečima Hajdnera, plan kompanije je da u narednih šest meseci nastavi sa razvojem sopstvene visokokvalitetne mreže, širenjem ponude proizvoda i usluga i da radi na rastu broj korisnika, posebno povećanju postpejd pretplatnika u odnosu na pripejd korisnike.

"Trudićemo se da privučemo još više malih i srednjih preduzeća i kompanija", rekao je član Upravnog odbora Vipa zadužen za finasije.

Hajdner je istakao da je Vip mobajl u prvom tromesečju 2011. povećao prihod na 30,2 miliona evra, što je 30 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

"Prihod pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) ostaje pozitivan i u prvom tromesečju iznosi 4,3 miliona evra", rekao je, dodajući da je u istom periodu prošle godine kompanija bila u gubitku od pet miliona evra.

Vip je veoma dobro poslovao i zabeležio rast u svim segmentima poslovanja u prvom kvartalu 2011. godine, a rast prihoda je, kako je naveo Hajdner, direktan rezultat povećanja broja korisnika i povećanja mobilnog saobraćaja.

Kako je istakao Hajdner, Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od 2007. godine u poslovanje uložio 660 miliona evra, uključujući i od 320 miliona evra za kupovinu licence.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: