Šutanovac: Telekom bez Generalštaba

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da nije tačno da će zgrada bivšeg Generalštaba biti data Telekomu na ime kompenzacije za sistem specijalnih veza.

Srbija

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 09.02.2011.

15:08

Default images

"To je potpuna dezinformacija i ni sa kim nismo razgovarali na taj način da bi mi davali vojnu imovinu za kompenzaciju Telekomu', rekao je Šutanovac.

Ministar je upozorio i da "svako ko ima ideje da nešto od vojske uzme, a da zauzvrat ne da ili nekretnine ili novac, neće moći taj posao da dobije".

Ministar je objasnio i da sada nije poznato kolika je vrednost sistema veza, ali da se veruje da postoje kapaciteti da se taj sistem izdvoji.

"Ukoliko se sistem veza bude izdvajao (iz Telekoma), neće se svakako prodavati, već će se umanjiti vrednost Telekoma za tu sumu", rekao je Šutanovac. Šutanovac kaže da je želja Ministarstva odbrane da tu zgradu, koja je porušena u bombardovanju 1999. "razmenimo ili za novac ili za novu zgradu na Banjičkom visu, kod Vojnomedicinske akademije”.

"To je naš cilj...neću dozvoliti da bilo ko računa na imovinu ministarstva odbrane i vojnu imovinu da se potkusuravaju neki drugi projekti i neke druge ideje", rekao je Šutanovac u Domu Vojske.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić izjavila je da bi oprema za specijalne veze koja se nalazi u okviru Telekoma Srbija trebalo da se izdvoji. Ona je rekla da ni budući kupci Telekoma nisu zainteresovani da budu u vezi sa tim sistemom, već da on funkcioniše nezavisno od novog vlasnika.

''Ovaj sistem predstavlja mali deo poslovanja 'elekoma i za potencijalnog kupca je to više problem, nego imovina koju bi želeo da ima'', rekla je Matić, dodajući da njegovo izdvajanje, koje je najavljeno u ovom trenutku, nije problem.

Matićeva je istakla da finansijsko-materijalno pitanje izdvajanja sistema specijalnih veza iz Telekoma Srbije u ovom trenutku nije od značaja i da je, što se nje tiče, "nebitno kako će se regulisati".

"Vrlo je teško govoriti o vrednosti tog sistema, kome bi se to u ovom trenutku kompenzovalo i na koji način", rekla je srpska ministarka telekomunikacija.

Komentarišući navode da Telekom na račun kompenzacije sistema specijalnih veza za zgradu Generalštaba, Matić je rekla da je to pitanje za ''Telekom'' ili za Direkciju za imovinu koja može da odlučuju o imovinskim pitanjim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: