Profit "Sevojna" 1,2 miliona evra

Valjaonica bakra "Sevojno" je u prošloj godini ostvarila profit od 1,2 miliona evra, a 90 odsto proizvodnje je izvezeno.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2008.

13:48

Default images

Generalni direktor Dragan Subotić je rekao da su ti rezultati postignuti bez obzira na to što, zbog rekonstrukcije, planirana proizvodnja od 36 hiljada tona nije ostvarena.

Prema Subotićevim rečima, uskoro se okončava četvorogodišnji investicioni ciklus, vredan 24 miliona evra, što će već ove godine omogućiti veću proizvodnju i izvoz iz Sevojna.

Direktor firme, čiji je većinski vlasnik od pre pet godina konzorcijum ''Ist point-Amalko'', objasnio je da su investicije za sedam miliona evra premašile obavezu iz kupoprodajnog ugovora, zahvaljujući čemu je modernizovan livni uređaj - što je bio uslov za proizvodnju kvalitetnih odlivaka.

Pored toga, u fabrici, koja je prethodnih godina ličila na veliko gradilište, modernizovan je valjački stroj, ugrađena savremena linija za ravnanje i ispravljanje traka, izvršena gasifikacija, primenjen savremeni informacioni sistem i podignuta energetska efikasnost.

U fabrici su, međutim, nezadovoljni privrednim ambijentom u zemlji, njenom makroekonomskom politikom, kursom dinara i tretmanom izvoznika, rekao je Subotić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: