Život

Ponedeljak, 22.01.2024.

15:17

Selma Bajrami vraćena u Sarajevo

Bosanska pevačica Selma Bajrami zadržana je danas na aerodromu "Nikola Tesla" kada je pokušala da uđe u Srbiju.

Izvor: B92, Tanjug

Selma Bajrami vraćena u Sarajevo
Foto: A.A. /ATAImages

Ona je zadržana na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", i odmah ukrcana u avion kojim je vraćena u Sarajevo, saznaje Tanjug.

Kako je preneo Kurir, pevačica je pokušala da iz Beča danas dođe u Beograd zbog unapred dogovorenih sastanaka sa saradnicima.

Podsetimo, krajem novembra prošle godine u javnost je isplivao snimak na kojem Selma Bajrami, koja je karijeru gradila i u Srbiji, peva albansku pesmu na jednom nastupu u Sarajevu i pokazuje rukama simbol dvoglavog orla.

Tada je u javnosti nastao skandal i na račun ovog postupka pevačice nizale su se osude, a spekulisalo se i da joj može biti zabranjen ulazak u Republiku Srbiju. Pevačica se posle skandala oglasila, braneći se rečima:

"Svi znate da sam ja "Selma internacionale"! Vi zovete samo kada je neka provokacija. Ja sam Bosanka, poreklom sa Kosova. Apolitična sam osoba. Volim sve narode. Pevam svuda gde me vole. Neću više da razgovaram na tu temu", rekla je Bajramijeva.

Na pitanje kako misli da će srpski narod, koji je pevačicu uvek rado gostio po najgledanijim emisijama da reaguje, Bajramijeva je odbila da odgovori.

"Šta kako će da reaguje javnost u Srbiji? Oni me poznaju, znaju ko sam ja. Ukoliko me na bilo koji način ugrozite, postoje sudovi", rekla je Selma tada za Informer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: