Vesti -

"Prvo sam otpustio Zdravka Čolića": Kornelije je mislio da Čola "nije adekvatan pevač"

Kompozitor Kornelije Kovač preminuo je u 81. godini. Bio je autor brojnih hitova Zdravka Čolića, a malo ko zna da njihova saradnja nije od početka tekla glatko.

Izvor: B92, Blic
Podeli
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Čuveni srpski kompozitor je sarađivao sa brojnim muzičarima, a jedna od najupečatljivijih saradnji jeste sa Zdravkom Čolićem.

Iako je za njega iskomponovao neke od najvećih hitova poput "April u Beogradu", "Zvao sam je Emili" i brojne druge, malo ko zna da na početku njihova saradnja nije tekla glatko.

On se u jednom intervjuu za "Nedeljnik" prisetio početka karijere čuvenog pevača, a retko ko zna da je Kornelije prvo dao otkaz Čoliću, da bi kasnije od njega napravio zvezdu.

Hitovi po kojima ćemo pamtiti Kornelija Kovača VIDEO

"Ja sam Zdravka Čolića prvo otpustio iz Korni grupe. Smatrao sam da on, i pored odličnog glasa, nije adekvatan pevač za tu vrstu muzike koju je svirala Korni grupa. Ali sam mu već tada rekao da je on odličan solo pevač, ali ne za bend. Zdravko se nije naljutio iako mu nije bilo prijatno. Ali sam mu ja vrlo brzo, posle petnaest dana kako se vratio iz Beograda u Sarajevo, rekao: Čola, dođi na razgovor. Ajde da radimo pesme za tebe."

Kornelije je tada dodao da nije slutio da će Zdravko postati tako popularan pevač.

"Čola je bio mlad dečko koji je u svemu imao uspeh. I to u svemu čega se dohvatio da radi. Znao sam da će imati uspeha, ali nisam slutio koliki će taj uspeh biti. Imali smo prijateljski odnos. Napravili sam pošteni ugovor, više usmeni dogovor pošto nismo ništa potpisivali. To je značilo da kada krene saradnja, ide pet mojih pesma na albumu, i pet od drugih kompozitora ali i da ja učestvujem u odabiru. I to nije bio nikakav problem."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu