- Vesti -

Karađorđević tražio novac od Bajdena za obnovu državnog vlasništva, reagovala Vlada Srbije

Tek što se stišala bura oko abdikacije princa Petra, dvor Karađorđevića ponovo beleži potres. U središtu novih podela unutar ove porodice je pisanje "Njujork posta", koji je preneo saznanje da je Aleksandar Karađorđević tražio novčanu pomoć za obnovu dvorskog kompleksa na Dedinju od Hantera Bajdena, sina američkog predsednika. Inače, taj prostor nije njihovo vlasništvo, već države Srbije.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto:EPA/ Sasa_Stankovic
Foto:EPA/ Sasa_Stankovic

Kako piše dotični list, prepiska Karađorđevića i mlađeg Bajdena otkrivena je u izgubljenom, a zatim pronađenom Hanterovom laptopu. Iz kompjutera su izvučene važne činjenice koje su kasnije obelodanjene i gde se vide i molbe prestolonaslednika i njegove supruge.

Služba za odnose sa javnošću Karađorđevića nam je saopštila da princ Aleksandar ne želi da komentariše pisanja američkog lista, kome je prethodno izjavio:

"Imali smo problema sa državnim budžetom za kraljevski kompleks koji se sastoji od dve palate koje je sagradio kralj Aleksandar. Nadali smo se da bi Hanter mogao, sa svojim ocem, da pomogne."

Prema zapisu u Hanterovom kalendaru, sastanak sa Karađorđevićima desio se 3. novembra 2015. i trajao je 30 minuta. Poruke sa hard-diska, navodi "Njujork post", sugerišu da su se juniorovi apetiti proširili i na Srbiju. Članovi kraljevske porodice su bili zahvalni mlađem Bajdenu.

Princ Aleksandar je za "Post" rekao da veruje da se "ništa nije dogodilo" posle razgovora sa Bajdenom - ali je dodao da je "Vlada Srbije konačno obezbedila budžet" za održavanje palate.

Postupak najstarijeg Karađorđevića naljutio je njegovog bratanca, princa Vladimira. On je na svom fejsbuk-profilu napisao:"Mi, potomci, kraljevića Andreja još jednom smo duboko razočarani postupcima princa Aleksandra i njegove druge supruge iz Grčke, Katarine."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 163 idi na stranu