Dete Ilona Maska menja pol i ime: "Ne želim da imam veze sa biološkim ocem"

Transrodna ćerka Ilona Maska podnela je zahtev za promenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom i zato što, kako je navela, više ne želi da na bilo koji način bude povezana sa svojim biološkim ocem.

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2022.

08:37

Dete Ilona Maska menja pol i ime:
Foto: Profimedia

Zahtev za promenu imena u Vivijan Džena Vilson i novi rodni list koji odražava njen novi pol podnet je Višem sudu okruga Los Anđeles u Santa Moniki u martu, a nedavno su to preneli mediji.

Raskinuli Ilon Mask i Grajms

Zavijer Aleksander Mask, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je promenu prepoznavanja pola iz muškog u ženski kao i promenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnim na veb-stranici PlainSite.org. Njena majka je Džastin Vilson, koja se razvela od Maska 2008. godine.

Nema objašnjenja razdora između Maska i njegove ćerke. Ni Maskov advokat ni kancelarija za medije kompanije Tesla nisu odmah odgovorili Rojtersu na zahev za komentar.

Ilon Mask prekinuo tišinu: "Nadam se" FOTO

Otprilike mesec dana nakon što je njegovo dete podnelo zahtev za promenu imena i pola, Mask je izjavio da podržava Republikansku stranku, čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama širom zemlje.

Ilon Mask: "Izazivam Putina"

"Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamenice su estetska noćna mora", objavio je Mask na Tviteru 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: