Komemoracija Marinku Rokviću - porodica kroz suze zapevala pesmu "Tamo kod najdaljih brda"

Danas se u Kamenoj sali radio Beograda održava komemoracija pevaču Marinku Rokviću koji je preminuo nakon borbe sa rakom pankreasa.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2021.

12:25

Komemoracija Marinku Rokviću - porodica kroz suze zapevala pesmu
Foto: Danijel Milutinovic e-stock

Na komemoraciju je prvo stigla njegova porodica. Supruga Slavica i sinovi Nikola i Marko Rokvić koji nisu mogli da sakriju suze.

A Kamena sala radio Beograda puna je prijatelja i poštovalaca dela velikog pevača narodne muzike, koji su došli da Marinku odaju poslednju počast.

Lepa Lukić, Ana Bekuta, Olivera Kovačević, bili su samo neke javne ličnosti koje su došle na komemoraciju.

Na sahranu je došao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Među onima koji su držali govor bio je i kompozitor Miša Mijatović, koji je otkrio naziv Marinkove poslednje pesme.

"'Te noći kada umrem' se zove jedna od poslednjih pesama. Svi smo ga molili da ne snima pesmu sa takvim tekstom, ali on je insistirao", rekao je Miša Mijatović.

Boško Đurovski je držao govor i ispričao anegdotu zbog koje je Marinkov sin Nikola kroz plač počeo da peva pesmu Šabana Šaulića "Tamo kod najdaljih brda".

Ustao je i Nikolin brat Marko, ali i Marinkova supruga Slavica, pevačice Lepa Lukić i Snežana Đurišić i pesmom su odali počast legendarnom pevaču Rokviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: