- Vesti -

Milena Radulović podržala žrtve iz Petnice: "Hvala im, zaštitile su neke nove devojčice"

Povodom priče u medijima o pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile seksualno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica, oglasila se glumica Milena Radulović, koja je i sama bila žrtva seksualnog zlostavljanja od nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: e-stock/ Konstantin Bacetic
Foto: e-stock/ Konstantin Bacetic

Pročitajte još:

Oglasila se Milena Radulović nakon optužnice protiv Miroslava Aleksića

Milena Radulović: "Kad smo imale 13-14 godina, Mika Aleksić bi nas propitivao da li imamo seks"

Glumica je na svom profilu na Instagramu poručila da priča o Petnici potvrđuje da ne postoje mesta "sigurna" od seksualnog nasilja.

"Hvala devojkama i ženama koje su ispričale ovu priču i time zaštitile neke nove devojčice", napisala je glumica i dodala da celokupno društvo mora da se trgne.

Slučaj "Petnica": "Velika ljaga"; "Motiv devojaka je da se to više ne desi"; Mogu li da dođu do pravde

"Krajnje je vreme da se celokupno društvo otrgne iz pakla oko nas i hitno da se probudi iz stogodišnjeg sna. Vreme je da se konačno svi osveste. Da žrtvi nasilja ne postavljaju glupa pitanja, ne veruju i kao u ovom slučaju - ne preduzmu ništa i time stanu na stranu nasilnika. Štiteći nasilnika samo su produbljene rane ovih devojaka. Sve smo mi kroz godine bili svedoci tih "odraslih" ukoronjenih u nekom sistemu koji baš i ne žele da snose odgovornost, da se mešaju, "preseku". Obično, na kraju tog procesa, kad želiš nešto da preuzmeš, svi ne znaju kako, ili kažu - vi to morate nekako same", napisala je glumica.

"Mi, devojke, devojčice, na kraju žrtve s dubokim ranama na duši, treba da pobedimo ne samo tog čoveka, nego da budemo jače od celog sistema. Da nije to malo apsurdno? Evo, jesmo", poručila je Milena Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu