- Vesti -

Preminuo Žika Obretković

Žika Obretković, ulični svirač koji je bio poznat i po svojim modnim kreacijama preminuo je 23. aprila u staračkom domu, kako je otkrio njegov prijatelj.

Izvor: B92
Podeli
Foto: e-stock/Milos Rafailovic
Foto: e-stock/Milos Rafailovic

Od njega se oprostio i prijatelj na Fejsbuku uz fotografiju i emotivnu poruku:

"Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 04.2021 u staračkom domu, kako je bila zabrana poste zbog korone, nisam ga odavno video, a zabranjeno je i prisustvo sahrani! Ovo je fotografija, kada je poslednji put bio kod mene. Voleo je da se slika u cveću ("i sa kuče", kako je govorio)", navodi se u objavi.

Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 04.2021u staračkom domu, kako je bila zabrana...

Posted by Milorad Daca Stojakovic on Tuesday, 27 April 2021

Žika Obretković poznat je kao ulični svirač, pisac poezije, vatreni govornik, dugogodišnji Minimaksov gost na radiju, kandidat za predsednika Srbije, obožavalac zelene salate, darodavac osmeha i prijatelj Beograda.

Neizostavni deo njegovog asesoara čini i pletena torba prebačena preko desnog ramena i dve drvene frulice u ruci.

Niko ne zna kada je ovaj neobični čovek došao u Beograd. Jedino što je sigurno jeste da su se on i Beograd zavoleli na prvu odsviranu notu. Prvenstveno se proslavio svojim čuvenim, kako ih sugrađani nazivaju, vatrenim govorima na radnim akcijama u Studentskom gradu kojima je motivisao omladince da bolje rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu