Bivša supruga Borisa Komnenića: "Uvek ćemo ga voleti"

Rene Penanen, bivša supruga glumca Borisa Komnenića, koji nas je napustio u 64. godini nakon teške bolesti, oglasila se nakon njegove smrti, ne skrivajući emocije.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2021.

14:15

Bivša supruga Borisa Komnenića:
Foto: Printscreen / TV Prva

"Retko se u životu sreće takav izuzetan čovek, pametan, talentovan, duhovit, sjajan zanimljiv tip, takav je bio uvek", rekla je na Zagrepčanka Rene za "24sata.hr".

Ona je kazala da su ostali u jako dobrim odnosima.

"Naša ćerka i njeno dvoje malaca, i moj sadašnji dugogodišnji suprug i ja, uvek ćemo voleti Borisa, a sada smo svi jako tužni pa molimo za razumevanje, pogotovo što Borisovi roditelji sada jako, jako pate", dodala je glumčeva bivša supruga.

Boris i Rene u braku su dobili ćerku Nike, koja je od oca dugo bila razdvojena zbog građanskog rata u Jugoslaviji.

"Rene i ja se nismo dovoljno poznavali pre venčanja, onda smo počeli da se upoznajemo i nije nam se svidelo ono što smo spoznali", kazao je Komnenić jednom prilikom. Dodao je tada da su njih dvoje lako doneli odluku o razvodu, kao i da su na dan kada su rešili da se razvedu proveli sjajne zajedničke trenutke.

"Otišli smo zajedno na ručak, divno pričali i božanstveno se proveli, a tako smo i nastavili. I posao je bio jedan od faktora za razvod, ali nije bio presudan", istakao je tada. Zbog građanskog rata u Jugoslaviji glumac je godinama bio razdvojen od svoje naslednice koja je ratne godine provela u Hrvatskoj. Kada se situacija stabilizovala, mogao je ponovo da preuzme ulogu oca onako kako je oduvek želeo.

Glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini.

Prvak drame u Narodnom pozorišu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, Boris Komnenić upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji lik Saše Guze Popadića u seriji "Bolji život". Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Proglašen je prvakom drame Narodnog pozorišta čiji je bio stalni član još od 1984. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: