"Sličnih Miroslavu Miki Aleksiću u Srbiji ima mnogo"

Glumici Mileni Radulović koja je optužila Miroslava Aleksića, vlasnika škole glume za silovanje ali i još četiri ženske osobe koje su pohađale istu školu, podršku su pružile Žene u crnom, zbog hrabrosti koje su pokazale, kako navode i poručuju da je najvažnije progovoriti o zločinima prema ženama koje, kako ističu, ne okružuje samo ćutanje, nego i krivica i sramota.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

16:45

Ilustracija/Foto: Shutterstock/HTWE

"Odgovornost je društva da ih sluša, čuje i razume, da im pruži sav mogući prostor koji im je potreban, a odgovornost medija da o onome što se njima desilo ne izveštavaju na tabloidan način, jer na taj način obezvređuju njihovu preživljenu patnju", piše u saopštenju.

Sigurna kuća podržava Milenu Radulović, i sve ostale koje su preživele nasilje od Miroslava Mike Aleksića uz očekivanje da će on biti adekvatno kažnjen, jer, kako je navedeno u saopštenju koje je potpisala koordinatorka Vesna Stanojević, njegovo ponašanje je nešto što je slično ponašanju mnogih nasilnika u Srbiji koji koriste moć i mogućnost da iskorišćavaju devojke i žene, a da godinama prolaze nekažnjeno.

"Smatramo da sličnih Miroslavu Miki Aleksiću u Srbiji ima mnogo, kao što smo i imali priliku da čujemo, i priliku da se kroz dugogodišnji rad sretnemo sa takvim slučajevima", saopštila je Sigurna kuća.

Podsetimo, glumica Milena Radulović u svojoj ispovesti govorila je o tome da ju je Mika Aleksić silovao kada je imala samo 17 godina.

"Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture", navela je Radulovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: