- Vesti -

Milijarder odavno predvideo koronavirus: Uložio 12 miliona dolara u vakcine VIDEO

Svetski mediji prenose kako je američki milijarder Bil Gejts unapred predvideo pojavu novog virusa koja bi mogla da izazove pandemiju.

Izvor: B92, sputniknews.com
Podeli
Foto: Getty/Michael Cohen
Foto: Getty/Michael Cohen

Naime, 28. decembra 2018. godine u časopisu "Sajens alert" Bil Gejts je objavio rezultate istraživanja njegove fondacije za borbu protiv svetskih pandemija.

Naime, Gejts je tada upozorio da bi u narednoj deceniji mogla da izbije megapandemija nekog smrtonosnog virusa, koji bi u prvih 6 meseci odneo 30 miliona života i nastavio eksponencijalno da raste.

Kako bi sprečio ovaj scenario, Gejts je uložio 12 miliona dolara u centar za istraživanje virusa i izradu vakcina za borbu protiv njih.

Uz prezentaciju je objavljena i video-simulacija pandemije, po kojoj nastanak i inicijalno širenje virusa počinje u centralno-istočnoj Kini, odakle se brzo, u prva 2-3 meseca, širi ka Indiji, Japanu, Nemačkoj i Francuskoj, a potom i po celom svetu.

Pre nekoliko meseci Gejts je objavio novu simulaciju pod imenom "Događaj 201", kao plan borbe za predstojeću pandemiju.

Tom prilikom su centar za zdravlje "Džon Hopkins", fondacija "Svetskog ekonomskog foruma", i "Fondacija Bila i Melinde Gejts" 18. oktobra 2019. godine u Njujorku održali predavanje i multimedijalnu prezentaciju o globalnoj pandemiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu