Neobičan potez umetnika: "Hodao na Mesecu" da bi skrenuo pažnju na problem VIDEO

Da bi skrenuo pažnju na loše stanje puteva u indijskom gradu Bangaloru, umetnik Badal Nandžundasvami došao je na nesvakidašnju ideju.

Život

Izvor: B92, RTS

Utorak, 03.09.2019.

20:55

Neobičan potez umetnika:
Foto: YouTube / Printscreen

Naime, na video-snimku koji je objavljen na "Jutjubu" vidi se čovek u astronautskom odelu za koga bi se u prvi mah pomislilo da hoda na Mesecu.

Međutim, Badal je u imitaciji astronautskog odela prošetao glavnom ulicom u Bangaloru, koja na video-snimku podseća na površinu Meseca.

Iako snimak na početku izgleda vrlo uverljivo, ispostavilo se da nije u pitanju Mesec, već ulica koja ni približno ne podseća na lepo uređenu ulicu. Umetnik je na originalan način očigledno želeo da skrene pažnju na ovaj problem, u čemu je i uspeo.

Kratak video-snimak izazvao je veliku pažnju u Indiji, ali i širom sveta na društvenim mrežama.

"Indijska agencija za istraživanje svemira može da obučava astronaute na ovim putevima kako bi bili spremni za neku buduću misiju na Mesec“, samo je jedan od komentara na objavljeni video-snimak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: