- Vesti -

Mrtav pijan ušao u istoriju - preplivao Kolorado kod brane Huver

Velški kamiondžija postao je prvi čovek na svetu koji je preplivao reku Kolorado pored slavne Huverove brane. Pre njega, u proteklih deset godina, čak 275 ljudi je pokušalo da se upiše u istoriju na taj način, ali su svi tragično skončali.

Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ono što je potpuno zapanjujuće u ovoj priči je činjenica da je Aron Hjuz (28) u reku skočio mrtav pijan i u takvom stanju nekim čudom uspeo je da prepliva 221 metar dugu opasnu vodenu granicu između Arizone i Nevade.

Hjuz je imao i neverovatnu sreću da je u trenutku tog suludog poduhvata devet od deset turbina na brani bilo isključeno. Kada je došao do drugog kraja obale, Velšanina nisu dočekali aplauzi, nego policijske lisice. Na kraju je morao da plati kaznu od 330 dolara.

"Ovde je bilo pakleno. Temperatura je dostigla 45 stepeni. U Las Vegasu smo slavili momačku zabavu i alkohola je bilo u izobilju. Sećate li se filma 'Mamurluk'? Taj film je dosadan u poređenju s onim što se nama događalo", rekao je Hjuz za "Dejli post", nakon čega je počeo da objašnjava šta se događalo pored brane.

"Stajali smo pored reke i sebi sam rekao 'je*** sve ovo, idem da se okupam'. Spustio sam se do vode, otprilike izmerio udaljenost i pomislio: 'ja to mogu!'"

Njegovi prijatelji, takođe pod uticajem alkohola, nisu ni pokušali da ga odvrate od suludog nauma. Štaviše, sve vreme su navijali.

Trebalo mu je oko 30 minuta da dođe do druge strane.

"Bio sam mrtav umoran već na pola puta, ali nisam mogao da odustanem. Voda me je sve vreme vukla prema brani..."

Nakon što je preplivao branu, policajci su ga priveli i kaznili.

"Nisam to očekivao. Pa nigde nema znaka da je plivanje zabranjeno", rekao je Hjuz.

Vesti

Roditelji traže istinu o krađi beba

Da li možete da zamislite život majke koja 40 godina sumnja da su njenu bebu ukrali u porodilištu, život oca koji sanja da zagrli sada već odraslog sina, patnju na stotine roditelja koji traže samo jedno - da saznaju istinu. Emisija Ekskluziv televizije Prva u narednim danima emituje serijal o krađi beba u Srbiji. Prva priča istražuje kako su bebe nestajale u Kragujevcu.

Vesti ponedeljak 19.02. 17:08 Komentara: 0

Šta će se desiti sa automobilom poslatim u svemir?

Nakon lansiranja rakete Falkon najviše se govorilo o sudbini Teslinog automobila. Sam Mask je, sa jedne strane, govorio da će tesla biti u svemiru narednih milion godina, dok su drugi tvrdili da će automobil mnogo ranije uništiti čvrsti objekti i radijacija.

Vesti ponedeljak 19.02. 10:25 Komentara: 8
strana 1 od 3698 idi na stranu