Tramp i Abe uživali u partiji golfa nakon lansiranja rakete

Američki predsednik Donald Tramp ugostio je japanskog premijer Šinza Abea, koji se nalazi u poseti SAD, u svojoj luksuznoj rezidenciji u državi Floridi, gde su u subotu igrali golf.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 12.02.2017.

12:52

Tramp i Abe uživali u partiji golfa nakon lansiranja rakete
Foto: Tanjug / AP Photo/Susan Walsh

"Japan ima odličnog predstavnika", naveo je Tramp na Tviteru posle nekoliko sati povredenih s Abeom u golf klubu.

Pre partije golfa, Tramp i Abe su se kratko obratili novinarima reagujući na lansiranje balističke rakete Severne Koreje.

"Poslednje lansiranje rakete Severne Koreje je potpuno nedopustivo", rekao je Tramp i dodao da Japan imaju stopostotnu podršku SAD.

Posle kontroverznih izjava o Kini i Japanu tokom predizborne kampanje, Tramp je promenio retoriku zauzimajući konvencionalniji stav.

Abe je rekao da je Trampovo gostoprimstvo daleko iznad njegovog očekivanja i da je zadovoljan što je pored partije golfa mogao sa američkim predsednikom da razgovara o raznim pitanjima u regionu i svetu.

Analitičari su ocenili da je sastanak Abe-Tramp sličan sastanku pre 60 godina koji su imali Abeov deda Nobusuke Kiši, tadašnji premijer Japana, koji je pored zvaničnih razgovora takođe igrao golf s američkim predsednikom Dvajtom Ajzenauerom.

Abe je prvi strani državnik koji je do sada proveo najviše vremena s Trampom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: