Neobične osobine koje smo nasledili od roditelja

Od roditelja nasleđujemo boju očiju i kose, visinu, oblik nosa i druga fizička obeležja. Međutim, nasleđujemo i neke neobične osobine, za koje verovatno niste ni pretpostavljali da su ‘genetske’.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2015.

11:40

Default images
Foto: Thinkstock

1. Sindrom kijanja
Tera li vas gledanje direktno u sunce na kijanje? Ili kinete dva do tri puta kada iz mraka bioskopske dvorane izađete u veštački osvetljeno predvorje? U pitanju je neobični sindrom kijanja koji nasleđujemo od svojih roditelja.

2. Ne tolerišete alkohol
Ako se nakon nekoliko popijenih gutljaja crnog vina osećate kao da vas je pregazio voz, zahvalite svojim roditeljima na niskoj toleranciji prema alkoholu.

3. Stiskanje dlanova
Ukrstite prste oba dlana zajedno kao da želite da molite (bez razmišljanja). Kako vam stoje palčevi? Većina osoba staviće palac leve ruke preko onog desne ruke. Pokušajte sad da zamenite položaje – čudno se osećate u toj pozi, zar ne? Ljudi koji ‘prirodno’ drže dlanove u ovoj obrnutoj pozi nasledili su to od svojih roditelja.

4. ‘Gen’ popularnosti
Ako ste komunikativna, otvorena i popularna osoba u svom društvu i na radnom mestu, moguće je da ste ‘gen’ popularnosti nasledili od svojih roditelja.

5. Savijanje jezika
Možete li jezik saviti tako da dobijete fišek? Verovali ili ne, ali ovu motoričku veštinu nemaju svi ljudi, a preneta vam je od strane majke ili oca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: