Život

Sreda, 22.04.2020.

08:07

Počeli su nekontrolisano da se razmnožavaju, pa prave maske za lice od njihove kože

Vlasnik trgovine na Floridi počeo je da prodaje maske za lice napravljene od kože burmanskih pitona koji su nekontrolisano počeli da se razmnožavaju u Nacionalnom parku Everglejds, koji je inače pod zaštitom Uneska, čime je započeo i poseban "modni izazov" za sprečavanje širenja korona virusa.

Izvor: B92, Tanjug

Počeli su nekontrolisano da se razmnožavaju, pa prave maske za lice od njihove kože
Ilustracija/Foto: depositphoto/AllaSerebrina

Brajan Vud, vlasnik "All American Gator" proizvoda izrađuje razlicite maske od kože ne samo pitona, već i krokodila i aligatora, prenosi Majami Herald.

"Ljudi će još neko vreme morati da pokrivaju deo lica, maske su tu jer situacija može da traje i duže nego što smo zamislili", rekao je Vud i dodao da je želeo da ugodi svima koji prate modu.

Sama koža od pitona ne pruža zastitu od COVID-19 poput maski M95, koji blokira male i velike čestice u vazduhu i zato Vud radi na dizajniranju maske koja će imati filtere.

Zvaničnici Floride su pre nekoliko dana u Majamiju naredili stanovništvu da nose maske ili da prekriju tkaninom nos i usta kada borave u trgovinama, apotekama i prodavnicama.
Burmanski piton/Foto:arztsamui/Depositphotos

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: