Preminuo glumac Zoran Miljković

Glumac Zoran Miljković, najpoznatiji kao Ilija iz "Otpisanih", preminuo je u 73. godini života. Ostaće upamćen po brojnim ulogama u pozorištu "Duško Radović", ali i brojnim epizodnim ulogamam u popularnim serijama i filmovima.

Izvor: B92

Subota, 22.08.2020.

11:05

Default images

Od njega se ovaj teatar pozdravio u čitulji objavljenoj u jednim dnevnim novinama. "Poslednji pozdrav dragom kolegi, glumcu koji je u Malom pozorištu "Duško Radović" proveo 35 godina, od čega 15 kao prvak pozorišta. Neka mu je večna slava", navodi se u čitulji.

Za sobom je ostvario veliki broj pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga, a svoje jahačko umeće koristio je u nekoliko filmova poput dečijeg ostvarenja "Poslednja trka" sa grlom Zimzelen. Govorilo se da u staroj Jugoslaviji samo dva glumca su bila u stanju da bez kaskadera odjašu veoma tešku trku preko šiblja: to su Boban Petrović i njegov kum Zoran Miljković.

Pamte se kreacije u "Otpisanima", "Vrućem vetru", "Boljem životu", seriji "Vuk Кaradžić", filmovima "Doktor Mladen", Slučaj Harms", "Ona voli Zvezdu", "Podzemlje" Emira Кusturice, pomenuta "Poslednja trka", ali i u Naučnom i Obrazovnom programu Televizije Beograd.

Poslednjih desetak godina intezivno je radio sa producentskom kućom "Film 87" iz Rima i za italijansku televiziju "RAI UNO".

Snimio je desetak serija i TV filmova među kojima "Zaboravljeni", "Velika pljačka trezora", "Belgrado Sling", "Buono Papa", "Ano 70","Lo Skandalo de la Banka Romana". Takođe je igrao i u nekoliko američkih filmova: "Logor Sobibur", "Bledo Lice", "Кoriolan", pored velikih svetskih glumaca kao što su Deni Hjuston, Ralf Fajns, Riki Tonjaci, Vinset Perez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: