Poznata glumica o vakcinaciji: "Lekari treba da odluče šta je najbolje"

Nakon vesti da se pridružila Robertu Kenediju Mlađem u lobiranju protiv zakona o vakcinaciji države Kalifornije, glumica Džesika Bil iznela je svoj stav na ovu temu.

Izvor: B92, CNN

Subota, 15.06.2019.

09:52

Poznata glumica o vakcinaciji:
Foto: Getty/Axelle/Bauer-Griffin

Ova vest je dodatno uznemirila već podeljenu javnost oko pitanja vakcinacije dece, a poznata glumica je na pitanje šta misli o vakcinaciji i lobirnaju protiv usvajanja zakona o vakcinaciji rekla:

"Ja nisam protiv vakcinacije. Podržavam decu koja se vakcinišu i podržavam porodice koje imaju pravo da donose medicinske odluke za svoju decu zajedno sa njihovim lekarima", istakla je Bil.

Glumica je inače otišla u Sakramento da razgovara sa zakonodavcima u Kaliforniji o predloženom zakonu.
View this post on Instagram

This week I went to Sacramento to talk to legislators in California about a proposed bill. I am not against vaccinations — I support children getting vaccinations and I also support families having the right to make educated medical decisions for their children alongside their physicians. My concern with #SB276 is solely regarding medical exemptions. My dearest friends have a child with a medical condition that warrants an exemption from vaccinations, and should this bill pass, it would greatly affect their family’s ability to care for their child in this state. That’s why I spoke to legislators and argued against this bill. Not because I don’t believe in vaccinations, but because I believe in giving doctors and the families they treat the ability to decide what’s best for their patients and the ability to provide that treatment. I encourage everyone to read more on this issue and to learn about the intricacies of #SB276. Thank you to everyone who met with me this week to engage in this important discussion!

A post shared by Jessica Biel (@jessicabiel) on

“Moji prijatelji imaju dete sa zdravstvenim stanjem koje opravdava nevakcinisanje i ako se ovaj zakon donese, to će u velikoj meri uticati na sposobnost njihove porodice da se brine za svoje dete u ovoj državi.

Zato sam razgovarala sa zakonodavcima i raspravljala protiv ovog zakona.

Ne zato što ne verujem u vakcinaciju, već zato što verujem u lekare i njihovu sposobnost da odluče šta je najbolje za njihove pacijente i da im osiguraju taj tretman", rekla je glumica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: