Džilijen Anderson: Ne prilagođavam se stereotipima

Proslavila se devedesetih igrajući agenta Dejnu Skali u kultnoj seriji "Dosije X". Dvadeset godina i dva braka kasnije, Džilijan Anderson govori o svojoj karijeri, majčinstvu i feminizmu.

Izvor: Daily Mail

Utorak, 28.02.2017.

13:55

Džilijen Anderson: Ne prilagođavam se stereotipima
Foto: Gettyimages

Američko-britanska glumica (48) dala je intervju o svom "priručniku za život", knjizi "We: A Manifesto for Women Everywhere", koju je napisala sa drugaricom, novinarkom Dženifer Nadel.

Džilijan je majka troje dece – Pajper (22) iz braka sa Klajdom Klocom i Oskara (10) i Feliksa (8) iz veze sa biznismenom Markom Grifitom.

Govoreći za magazin "Red", glumica je istakla koliko je važno da se žene drže zajedno.

"Želim da žene znaju da nisu same. Iskrenost je važna. Tehnike koje su mi pomogle da se oslobodim bola i spoznaja da ima ljudi koji prolaze kroz iste stvari kao ja učinili su da ostanem na ovom svetu", rekla je Džilijan.

Ona smatra da žene međusobno treba da se podržavaju, bez obzira na to da li imaju karijeru ili su se opredelile da budu domaćice.

"Trebalo bi da je sasvim normalno da žena ima mogućnost da provodi svoje vreme s decom. Svaki izbor je vredan", smatra ona.

Džilijan trenutno igra Stelu Gibson u seriji "The Fall" i kaže da joj je ta uloga pomogla da shvati da može da bude snažna i moćna.

"Shvatila sam da mogu da imam svoju mušku stranu i da je prihvatim kao deo sebe, a da to ne znači da se prilagođavam stereotipima o tome kakva žena treba ili ne treba da bude ili da se oblači", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: