- Nauka -

Delovi rakete Falkon 9 završili na farmi FOTO

Zapaljeni deo rakete Spejseksa (SpaceX) pao je na farmu u severozapadnoj američkoj državi Vašington, javile su američke vlasti.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Delovi rakete primećeni su prošle nedelje kako prelaze nebo kod severozapada Amerike, na Pacifiku. Posle događaja od 25. marta farmer je pronašao skoro ceo deo rakete u svom privatnom polju, javio je list Traj Siti Herald (Tri-City Herald).

Komad od oko 1,5 metara napravio je udubljenje od gotovo 10 centimetara u zemlji, rekao je šerif okruga Grant gde je deo pao, i dodao da niko nije bio povređen.

Nacionalna meteorološka služba u Sijetlu saopštila je da su sjajni predmeti na nebu koje je mnogo ljudi prijavilo 25. marta ostaci druge faze Spejseksove rakete Falkon 9 koji ostavljaju tragove poput komete dok gore pri ponovnom ulasku u atmosferu Zemlje.

Farmer je posumnjao da su otpaci možda deo rakete i ostavio poruku u kancelariji šerifa koji je potom kontaktirao zvaničnike Spejseksa. Kompanija Spejseks potvrdila je da je to deo rakete i u međuvremenu ga je pokupila.

Falkon 9 je dvofazna raketa koju je Spejseks koncipirao da prenosi ljude i teret u orbitu Zemlje i dalje, navodi se na vebsajtu kompanije. Kako se dodaje raketa je do sada imala 111 lansiranja i 71 sletanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu