- Ljubimac -

Uhvaćene svinje koje su pobegle sa farme i pravile lom u gradu VIDEO

Oko 250 svinja koje su proteklih mesec dana pravile lom u mestu Orindž u Vermontu nakon što su pobegle, vraćene su na farmu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Shaiith79
Foto: Depositphotos/Shaiith79

Vraćene su na farmu uz pomoć sendviča sa hot dogom i dobroj staroj tehnici ogradjivanja.

Nekoliko farmera i par volontera krenuli su u četvrtak u mukotrpan poduhvat kroz prašinu planinskog puta kako bi pokušali da vrate svinje na farmu Šugar mauntin u Orindžu. Oni su jurili životinje kroz žbunje i preko jaraka, trudeći se da se pozicioniraju tako da mogu da opkole velike svinje i veprove koji su neprestano uzmicali. Na kraju se većina svinja vratila kući.

Svinje su tokom svoje avanture blokirale puteve, pa automobili nisu mogli da prolaze, a pešaci su se klonili puteva jer su ih životinje jurile.

"Vlasnik svinja, farmer Volter Džefris moraće da plati desetine hiljada dolara kazne gradu u kojem su svinje boravile, jer su ometale vozače i pešake", rekli su gradski zaničnici.

Džefris je rekao da misli da su vandali oštetili ogradu 11. avgusta, što je omogućilo da 50 odraslih svinja i 200 prasića pobegne. On misli da je to delo bivšeg zaposlenog i kaže daje slučaj prijavio poiciji.

"Farma je nedavno i opljačkana, a ukraden je alat u vrednosti od 1.000 dolara", dodao je Džefris.

On navodi da je većina od 250 svinja koje su pobegle iz ograđenog prostora vraćeno, a lokalni zvaničnici tvrde da životinje koje su još na slobodi i dalje prave neprilike u okolini.

strana 1 od 12 idi na stranu