Aktuelno 6

17.05.2024.

17:12

TV Slovenija traži hitne odgovore o događajima i incidentima na Evroviziji

Zbog događaja na ovogodišnjem izboru za Pesmu Evrovizije, ali ishoda takmičenja, TV Slovenija je izvršila pritisak na rukovodstvo EBU-a i poslala im izvesna pitanja.

Izvor: b92.net/zurnal24.sl

TV Slovenija traži hitne odgovore o događajima i incidentima na Evroviziji
EPA-EFE/JESSICA GOW

Podeli:

TV Slovenija je rukovodstvu EBU-a uputila deo hitnih pitanja na koja zahtevaju odgovore i diskusiju. RTV Slovenije je i pre izbora EBU pozivala na stručnu raspravu, saopštila je ta televizija.

"Ističemo da je izbor za Pesmu Evrovizije izuzetno važan projekat za Televiziju Slovenije i Slovenije, da je to događaj sa izuzetnim odjekom u našoj zemlji i među našim muzičarima i da je RTV Slovenija srećna što je deo ovog takmičenja. Nakon ovogodišnje polemičke Evrovizije, Televizija Slovenija traži od odgovornih iz EBU-a neke konkretne odgovore o razvoju Pesme Evrovizije, koja je, kao što je već napomenuto, ove godine, nažalost, obeležilo mnogo polemičkih diskusija", objasnili su u uvodu.

Oni od EBU-a zahtevaju tačne podatke o glasanju slovenačke publike, "ne samo broj glasova, već tačne podatke o tome kako je slovenačka publika glasala. Ukupan rezultat izaziva određene sumnje, posebno veliki broj "novih" onlajn glasača , kojih do sada nije bilo". objasnili su.

Podsetimo, slovenačka publika je Hrvatskoj dodelila 12, a Izraelu 10 poena. 

Pored toga, dotakli su se i diskvalifikacije holandskog predstavnika Joost Kleina.

"Televizija Slovenija traži, između ostalog, preciznija objašnjenja od EBU-a u vezi sa isključenjem Holandije; izveštaji pojedinih medija da je stvarna audio slika onoga što se dešava u sali zamenjena tehničkim sredstvima; o zabrani EU zastava o mogućem uticaju sponzora na sadržaj događaja..."

 EBU je takođe pozvan da razgovara o uvođenju glasanja "ostatka sveta".

"Šta je njegovo značenje i zašto bi građani zemalja koje ne učestvuju na Pesmi Evrovizije trebalo da utiču na ishod takmičenja? Takođe bismo želeli da EBU efikasnije uključi mišljenje članova EBU u dizajn selekcije i donošenje ključnih odluka i da uspostavi demokratskiji sistem donošenja odluka", saopštili su.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: