Izvor: RINA

Letnja sezona na Crnogorskom primorju već je počela, a visoke temperature i prijatna voda već su u susednu zemlju privukli veliki broj gostiju, pre svega iz regiona.

Da su Srbi među najčešćim gostima na ovom delu Jadranskog mora pokazuje i to da su gužve na graničnim prelazima već počele.  

Porodica Stojanović iz Čačka odlučila se za letovanje u Čanju i za sada se, kako kažu, nisu pokajali.

"Uvek biramo drugu polovinu juna za odmor, tada je voda najčistija i nema velikih gužvi. Apartman smo u Čanju pronašli za 50 eura po danu. Par ležaljki je u zavisnosti od plaže oko 10 eura, kafa ili pivo na plaži uobičajenih dva–tri eura. Deluje mi da se cene, bar ovde gde smo mi, nisu menjale u odnosu na prošlu godinu", kaže za Regionalnu informativnu novinsku agenciju RINA Milan Stojanović.

Ukoliko krenete malo dalje, ka Petrovcu, Budvi i Boki kotorskoj, cene na Crnogorskom primorju rastu. Apartman po danu je nemoguće pronaći ispod 70 evra, a par ležaljki ćete platiti oko 20 evra. Nešto "jače" cene očekuju vas i u kafićima.

RINA

"Dva kapućina u plažnom baru u Perastu platili smo osam eura, dok ono što  nas je negativno iznenadilo jeste flaša od 0,75 ml negazirane vode, koju smo platili 4,50 eura. Da smo znali, kupili bismo vodu u prodavnici", kaže turistkinja iz Beograda koja svoj odmor provodi u Boki.

Prema poslednjim podacima Nacionalne turističke organizacije, u Crnoj Gori trenutno boravi 60.784 turista, što je 6,65 odsto više u odnosu na uporedni period prethodne godine i nešto više u odnosu na 2019. godinu.

Najveći rast broja gostiju beleži se u opštinama Budva i Herceg Novi.

Turistički delatnici zadovoljni su početkom ove letnje sezone. Kako navode, očekivanja za dalji period su takođe vrlo optimistična.

Podeli: