Leči pritisak i još 9 bolesti? Dr Miljko Ristić: "Nije registrovan, nemam veze sa tim" VIDEO

Kardiohirurg prof. dr Miljko Ristić demantovao je navode koji su se nedavno pojavili na društvenoj mreži o tome da on preporučuje jedan lek, navodno namenjen onima koji imaju visok krvni pritisak, a osim toga "leči" još devet bolesti.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Profesor doktor Ristić rekao je za TV Prva da on nema nikakve veze sa tim, kao i da je ceo slučaj prijavio Odeljenju za tehnološki kriminal.

"Proverio sam, taj lek ne postoji u Agenciji za lekove. Takođe, u Ministarstvu zdravlja ne postoji nikakav dokaz da je on odobren. Ne znam koja firma reklamira taj lek, nema nigde adrese. Oni su postavili taj oglas, idu po Srbiji i tako prodaju. Nemam nikakve veze sa tim", ispričao je za TV Prva dr Ristić.

On dodaje da je angažovao advokata i da je čitav slučaj prijavio Odeljenju za tehnološki kriminal.

"Pominje se tu neki doktor kardiolog, ali pitao sam kolege – njega niko ne poznaje. To je deo zavere", ističe dr Ristić.

Kako su pojedini domaći mediji pisali, lek se zove "Cardiline", a navodno sadrži "oko 40 aktivnih komponenti, ekstrakta iz biljaka koje su dobre za krvne sudove, vitamina, mikro i makro elemenata".

Oglas se pojavio na Fejsbuku, uz objavljeni "intervju" sa doktorom Ristićem, uz naslov: "Nakon takvog čišćenja krvnih sudova kod starijih osoba pritisak prestaje da se podiže, a takođe nestaje još devet takozvanih neizlečivih bolesti!".

Govoreći o problemima koje bi mogao da izazove taj lek, dr Ristić se osvrnuo na to da lekari uopšte ne bi trebalo da reklamiraju lekove već samo da prepisuju.

"Do pre par meseci imali smo ivermektin, on nije registrovan za ljudsku upotrebu", kaže kardiohurg.

Pogledajte video-prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu