Na hiljade žena traži da se od njihove posteljice naprave pilule - zašto su one dobre?

Džena Devan, Ešli Simpson i Lala Kent samo su neke slavne mame koje su dale poverenje Džulijan Koroni, osnivačici kompanije Mommy Made Encapsulation, koja im je napravila kapsule od posteljice nakon porođaja. Džulijan i njen tim posteljicu mnogih poznatih mama pretvorili su u kapsule.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/5PH
Foto: Shutterstock/5PH

"Neverovatno je raditi s majkama i pomoći im u oporavku nakon porođaja. Čast je da su neke od njih i slavne žene", kaže Džulijan za The Sun.

Osim slavnim klijentinjama, Mommy Made Encapsulation inkapsulirao je placentu više od 10.000 majki širom SAD-a.

Kompanija pojašnjava da posteljicu kuvaju na pari, na 220 stepeni, a onda je inkapsuliraju.

Cena kapsule je 200 dolara, a navodna prednost konzumacije posteljice je "brže zaceljivanje nakon porođaja, što je naročito korisno za majke koje su rodile carskim rezom", stoji u opisu tableta na zvaničnoj stranici kompanije.

Navode i da kapsule povećavaju nivo energije, kao i snabdevanje mlekom, te pomažu u smanjenju šanse od razvoja postporođajne depresije.

Neke žene, poput Hilari Daf, konzumirale su posteljicu u obliku smutija, dok su je Niki Rid, Kim i Kortni Kardašijan pretvorile placentu u kapsule. Ipak, stručnjaci upozoravaju da ne postoji naučni dokaz da konzumacija posteljice ima prednosti, a postoje i opasnosti od zaraze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu