Hrabra mama nerođene bebe: "Doniraćemo njene organe"

Priča Hejli Martin iz Istočnog Jorkšira koja je odlučila da organe svoje nerođene bebe donira mnoge je rasplakala.

Izvor: B92

Utorak, 19.12.2017.

19:10

Hrabra mama nerođene bebe:
Foto: Youtube Screenshot

Gostujući u emisiji "This Morning“, ispričala je da su joj doktori u 20. nedelji trudnoće saopštili da će njena beba umreti na porođaju ili svega nekoliko trenutaka nakon porođaja.

Umesto da prekine trudnoću, kako joj je lekar savetovao, ona i njen suprug Skot odbili su taj predlog kako bi doniranjem organa mogli da pomognu drugoj novorođenčadi.

"Nismo čak ni uzimali u obzir prekid trudnoće“, priča Martin u emotivnom intervjuu.

"Ne bih ni u kom drugom slučaju to uradila, ona je moje dete.“

Hejli je ispričala da je još u 19. nedelji trudnoće primetila da nešto nije u redu jer je i tada mogla da leži na stomaku.

Kada su otišli na sledeći pregled, lekari su joj saopštili da Ava Džoj, kako su planirali da nazovu bebu, ima veoma redak genetski poremećaj (bilateralna renalna agenezija) i da neće preživeti ni celu trudnoću.

Dijagnostifikovani poremećaj zapravo znači da beba nema bubrege ili bešiku i da nije dovoljno okružena amnionskom tečnošću, što uzrokuje nerazvijena pluća.

I dok postoji mogućnost da Avini organi ne budu potpuno razvijeni, par se nada da će njeno tkivo iz srčanih zalistaka, jetre i pankreasa biti pogodna za donaciju.

"Mogu da ih čuvaju do deset godina, bolje i to nego ništa. Znam da ne može da donira odgovarajuće organe, ali je i tkivo jednako vredno“, ispričala je uplakana majka troje dece.

Ona je takođe dodala da želi da donira svoj bubreg u Avino ime kada se oporavi od porođaja, dodajući:

"Naše dete će svakako umreti, ali ako možemo da pokušamo da spasemo nekog drugog, vredeće tuge kroz koju prolazimo“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: