Odlazak u teretanu može da bude koban: Evo o čemu treba da razmišljate pre vežbanja VIDEO

Mnoge je zabrinula vest da je jedan Beograđanin preminuo u 43. godini na treningu u teretani.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/ridofranz
Foto: Depositphotos/ridofranz

Prilikom rekreacije može da se desi da ljudima pozli pa moraju u bolnicu. Na treningu im se to dešava jer ne obraćaju pažnju na sve što treba.

"Teretana je težak sport i rekreacija. Neko diže 2 ili 3 kilograma, neko diže 50. Postoji divan zakon u sportu, bilo da je u pitanju fudbal, košarka ili vaterpolo, a to je da se rade pregledi na svakih 6 meseci. Između tih pregleda, trener ili sama osoba treba da prepozna da li teže diše, više se zamara i onda da se javi na vanredni pregled", rekao je hirurg doktor Moma Jakovljević, ovlašćeni sudski veštak.

Poručio je da je važno osluškivati svaki simptom i stati sa vežbanjem. Savetuje svima, pogotovo osobama starijim od 40 godina da pre početka treninga u teretani odrade sistematski pregled, gde će im biti pregledani pre svega srce i pluća i urađen test opterećenja.

Kako da sprečite da vam se u teretani desi nešto loše po zdravlje, kako da budete zdravi i trenirate, kao i kada je najbolje da odete na trening pogledajte u video-snimku Prve televizije koji sledi.

strana 1 od 23 idi na stranu