Twitch dodaje preko 350 novih oznaka, uključujući transrodni, crn, sa posebnim potrebama, veteran

Twitch zna da je izneverio neke marginalizovane zajednice i preduzima neke korake da podstakne veću inkluzivnost na svojoj platformi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.05.2021.

12:00

Twitch dodaje preko 350 novih oznaka, uključujući transrodni, crn, sa posebnim potrebama, veteran
Foto: Shutterstock.com

Ta usluga livestreaming-a dodaje preko 350 oznaka kanala koje odražavaju širok spektar zajednica, uključujući one za pol i seksualnu orijentaciju, etničku pripadnost, sposobnosti i status veterana. Možda ćete morati da potražite oznaku samo da biste pronašli strimove koji se tačno podudaraju sa zajednicom sa kojom želite da razgovarate.

Twitch je rekao da je sarađivao sa organizacijama aktivnim u tim oblastima, kako bi razvio adekvatne oznake. Web lokacija će takođe prihvatiti UserVoice predloge i pregledaće najpopularnije predloge svake nedelje da bi ih kasnije mogla dodati. I da, Twitch je svestan da bigoti i trolovi mogu da zloupotrebe oznake da bi uznemiravali streamere - oni koji to budu radili, biće suočeni sa kaznom u skladu sa politikom kompanije protiv mržnje.

Oznake sigurno nisu namenjene lečenju. Kritičari tvrde da bi Twitch, na primer, trebalo da ulaže u alate za moderiranje radi suzbijanja mržnje i uznemiravanja. Ovaj najnoviji potez možda će pomoći gledaocima koji traže prijateljsketrimove i mogao bi podstaći zajednice koje bi se inače morale okupljati u drugim popularnim kategorijama. Oznake bi trebalo da budu dostupne sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: