Pričamo telefonom mnogo više: Korona-kriza promenila navike

Domaći saobraćaj u mobilnoj telefoniji u prvim danima od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, 15. marta, naglo je skočio i bio je veći za oko 30 odsto, kažu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i navode da su operateri u ovom periodu bili izuzetno opterećeni i da zato već traže prodaju spektra za nove servise.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Foto: depositphotos/ArturVerkhovetskiy

Pomoćnica ministra Irini Reljin je rekla za Tanjug da je ukupan govorni saobraćaj povećan, jer su mnogi prešli na rad od kuće i na održavanje onlajn sastanaka i konferencijskih veza putem mobilnog telefona.

"U prva dva, tri dana vanrednog stanja zabeležen je veliki skok. Operateri su se našli u situaciji da rade na granici kapaciteta. Za vreme vanrednog stanja dodatno su radili na povećanju sopstvenog kapaciteta i povećali su mogućnosti za govorni saobraćaj", objašnjava Reljin.

Saobraćaj u prenosu podataka internetom je, kaže, takođe bio preopterećen, i navodi da su tri operatera u Srbiji obezbedila besplatan prenos podataka za oko 900.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Reljin je rekla da su i govorni saobraćaj i prenos podataka vrlo promenljive kategorije koje se u kratkom vremenskom intevalu brzo menjaju, te da su operateri morali da povećavaju svoje kapacitete, a kako se ne bi gubilo na kvalitetu usluge.

Da li i vi mnogo više koristite telefon od kada je počela pandemija koronavirusa? Pišite nam u komentarima.

strana 1 od 43 idi na stranu