Izveli hakerski napad na najneverovatniji način

U nameri da pristupe korporativnim računarskim sistemima, hakeri sve češće napadaju internet stvari poput klima uređaja i CCTV kamera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Internet stvari su kombinacija hardvera, softvera i aplikacija koja povezuje predmete iz našeg svakodnevnog života koji su opremljeni senzorima, procesorima i uređajima za komunikaciju. Tačnije, ovaj pojam se odnosi na uređaje koji su povezani na internet i putem kojih je moguća razmena podataka.

Izvršna direktorka kompanije Darktrace Nikol Igan rekla je da postoji mnogo takvih uređaja od termostata, rashladnih sistema, klima uređaja do bežičnih zvučnika koje ljudi nose sa sobom, što je potencijalna (nezaštićena) meta hakerskih napada, piše Business Insider.

Ona je kao primer navela slučaj na kom je njena firma radila. U jednom kazinu hakerski napad izvršen je na termometru u akvarijumu.

Hakeri su uz pomoć termostata pristupili mreži, a zatim i bazi podataka odakle su i prikupili potrebne informacije.

Robert Hanigan, bivši direktor britanske obaveštajne agencije za praćenje elektronskih komunikacija GCHQ, prisustvovao je panelu potvrdivši da je napad na internet stvari rastući problem za kompanije.

"Znam za banku koja je bila hakovana preko CCTV kamera“, rekao je Hanigan dodajući da je problem što takvi uređaji i dalje rade.

Vesti

Stigao četvrti po redu God of War /VIDEO

Ova igra nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ljubitelji nordijske mitologije, spremite se, jer su Sony i Studio Santa Monica izbacili novi deo, četvrti po redu, God of War! Glavni junak Kratos, koji je pustio i bradu, živi kao čovek, otac i van senke bogova!

Vesti četvrtak 26.04. 13:59 Komentara: 2

Srbin ilustrator u svetskoj industriji igara: "Nije nemoguće"

Naš mladi umetnik koji se bavi ilustracijom u svetu igara i video-igara, Nemanja Stanković, u svojoj dosadašnjoj karijeri bavio se radom za neke od najvećih svetskih gejming kompanija i njegovi radovi su ovekovečeni u najpopularnijim gejming franšizama današnjice. Nemanja je za Play!Zine ispričao svoju priču o tome kako je to biti ilustrator u firmama kao što su CD Projekt i Workshop, ali i je ispričao i svoju ličnu priču.

Vesti četvrtak 26.04. 13:21 Komentara: 1
strana 1 od 1758 idi na stranu