WhatsApp u Evropi neće deliti podatke korisnika s FB, za sada

Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa Facebookom kako bi se ispoštovao zakon o zaštiti podataka na području Evrope.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

06:47

WhatsApp u Evropi neće deliti podatke korisnika s FB, za sada
Foto: Getty

Tome je prethodilo pokretanje istrage u Velikoj Britaniji u cilju utvrđivanja da li je legalno da WhatsApp deli podatke svojih korisnika sa kompanijom Facebook, a da ne dođe do kršenja zakona u Velikoj Britaniji. Istraga je uvtrdila da ova aplikacija ne sme da svoje podatke prosleđuje drugim kompanijama.

Nakon Velike Britanije Francuska je zatražila od obe kompanije da se u roku od mesec dana prestane sa deljenjem informacija. Međutim, kako bi novi evropski zakon o zaštiti podataka na snagu trebalo da stupi u maju, odnosiće se na celu Evropsku uniju.

WhatsApp trenutno radi na ažuriranju svojih pravila o zaštiti podataka. Tek nakon donošenja novog zakona, kompanije će proceniti da li su njihove aktivnosti u skladu sa tim.

"WhatsApp i te kako brine o privatnosti svojih korisnika. Prikupljamo jako malo podataka i svaka poruka je od početka do kraja šifrovana", rekao je portparol WhatsAppa u datom saopštenju.

"Ne delimo podatke na način na koji to tvrde Britanci koji su zabrinuti za stanje u Evropi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: